Παίρνω Ένα Βιβλίο Αφήνω Ένα

Ελεύθερες Δανειστικές Βιβλιοθήκες

Ο Σύλλογος Marathon Art Festival δημιούργησε ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα, Παίρνω Ένα Βιβλίο Αφήνω Ένα,
σε διάφορες Καφέ και Βιβλιοθήκες για να εμπνεύσει την αγάπη για ανάγνωση και να προωθήσει την ανταλλαγή βιβλίων.
Μέσω του Προγράμματος, χιλιάδες βιβλία μπορούν να ανταλλάσσονται κάθε χρόνο, αυξάνοντας σημαντικά την πρόσβαση σε αυτά, για αναγνώστες όλων των ηλικιών και υποβάθρων.
Γιατί έχει σημασία η πρόσβαση στο βιβλίο;
Ακαδημαϊκά, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια χωρίς βιβλία, είναι κατά μέσο όρο τρία χρόνια “πίσω” από τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια με πολλά βιβλία.
Επίσης, γνωρίζουμε πως, δύο στα τρία παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε βιβλία.
Η Μικρή Υπαίθρια Βιβλιοθήκη σε κοινότητες με περιορισμένη δυνατότητα εύρεσης βιβλίου, παρέχει πρόσβαση 24/7, συμβάλει στην βελτίωση του αλφαβητισμού και της ανάγνωσης στα παιδιά και όχι μόνο.
Υποστήριξη
Μπορείτε να υποστηρίξετε το Πρόγραμμα μας, κάνοντας μια δωρεά στο Σύλλογό μας σήμερα. Η συνδρομή σας θα συμβάλει στην κατασκευή των μικρών υπαίθριων βιβλιοθηκών και στην τροφοδοσία τους με βιβλία.
Σημαντική σημείωση
Ο αναγνώστης δεν είναι υποχρεωμένος να είναι μέλος η συνδρομητής του Συλλόγου, να πληρώνει κάποια εισφορά ή εγγύηση. Απλά, παίρνει ένα βιβλίο και αφήνει ένα.

Όλοι μπορούν να Πάρουν και να αφήσουν ένα βιβλίο δωρεάν!
Όταν βρείτε μια μικρή δωρεάν βιβλιοθήκη, μπορείτε να δανειστείτε ένα βιβλίο για ανάγνωση στο σπίτι ή να αφήσετε ένα βιβλίο για κοινή χρήση.
Εάν δανειστείτε ένα βιβλίο (ή δύο) από μια Μικρή Βιβλιοθήκη, δεν χρειάζεται να επιστρέψετε το ίδιο βιβλίο. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα περάσετε, φέρτε μερικά βιβλία για κοινή χρήση.
Οι Μικρές Βιβλιοθήκες λειτουργούν με βάση την αρχή της αμοιβαίας εμπιστοσύνης: το καθένα διασφαλίζει ότι τα βιβλία που έχουν κατατεθεί είναι πάντα υψηλής ποιότητας.
Η διαχείριση και συντήρηση των μικρών Δανειστικών βιβλιοθηκών παρέχεται από εθελοντές.
Πίσω από τον καθένα κρύβεται ένα άτομο ή μια ομάδα που τη φροντίζει και την γεμίζει με ελκυστικές αναγνώσεις. Αυτοί οι εθελοντές ονομάζονται «επιμελητές». Είναι πραγματικοί ήρωες γειτονιάς! Γίνετε επίσης διαχειριστής!

Αν επιθυμείτε να μας στείλετε βιβλία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως να γίνω μέλος της Δανειστικής Βιβλιοθήκης “Παίρνω Ένα Βιβλίο Αφήνω Ένα” και γιατί?